Forum o tolerancji
3 Idiots
Opis filmu:
Młodość pełna żartu, ale i strachu o jutro, presji ze strony rodziców, lęku przed konkurencją - wszystko to przepełnia film, ciepła zaś przydaje mu przede wszystkim przyjaźń. To film, którego akcja rozgrywa się w college'u. W filmie oprócz miłości i przyjaźni zaprezentowano takie postawy - w wyborze zawodu należy iść za głosem serca, a nie spełniać oczekiwania rodziców i nauka powinna być pragnieniem wiedzy, a nie wyścigiem z myślą o karierze.
Raju Rastogi, Farhan Quereshi i Ranchhodas Chanchand to trzech muszkieterów Instytutu Inżynieryjnego. Już na wejściu młodzi studenci słyszą od rektora opowieść o jajach, które kukułka wyrzuca z cudzych gniazd, by podrzucić własne pisklęta. Ma ona ilustrować życie, którego sensem jest wyścig. Studenci słyszą: rywalizuj lub giń. Podtrzymywany podziwem Raju i Farhana sprzeciwia się temu Rancho (Aamir Khan), wolny duch tej uczelni, radosny, przekorny.
Trailer:
______
Myślałam że to kolejna bollywoodzka komedia ale bardzo się pomyliłam!
Ten film jest świetny i wzruszający!
Czasami myślałam że się popłacze...
Przyjaźń w tym filmie jest wspaniale opisana.
Szefowa
Już od jakiegoś czasu przymierzam się do tego filmu ale jakoś mi to nie wychodzi (szkoła).....
Ale słyszałam, że ma być on wyświetlany w czerwcu w kinach więc chętnie się na niego wybiorę