Forum o tolerancji

Forum o tolerancji

#1 2010-05-29 14:18:21

Monishka

Szefowa

Opis: Nothing is impossible!
Ulubiony autor: Khaled Hosseini
Osoba publiczna: Shah Rukh Khan

Kurbaan

Kurbaan

http://www.southdreamz.com/wp-content/uploads/2009/09/Saif-Kareena-kurbaan.jpg

* Saif Ali Khan as Ehsaan Khan/Khalid
    * Kareena Kapoor as Avantika
    * Vivek Oberoi Riyaz Masood
    * Om Puri as Bhaijaan
    * Kirron Kher as Nasreen/Aapa
    * Dia Mirza as Rihana (Special appearance)
    * Nauheed Cyrusi as Salma (Special appearance)
    * Kulbhushan Kharbanda as Riyaz's father
    * Rupinder Nagra as Hamid

Avantika Ahuja (Kareena Kapoor), która na co dzień mieszka w Nowym Jorku i wykłada na tamtejszym Uniwersytecie, wraca do rodzinnego Dehli, ponieważ jej ojciec miał atak serca. Krótko po przybyciu, poznaje Ehsaana (Saif Ali Khan), który również jest profesorem. Kilka miesięcy po tym, jak zaczynają się ze sobą spotykać, Avantika otrzymuje telefon z Nowego Jorku, z propozycją powrotu do dawnej pracy. Ehsaan zgadza się wyjechać z nią, ale najpierw muszą się pobrać. Młoda para wyrusza do Ameryki znadzieją na nowe, wspaniałe życie. Niestety nie wszytko jest takim pięknym jak się wydaje, a wymarzone życie Avantiki rozpada się, gdy dziewczyna odkrywa, że jej ukochany mąż nie tylko jest profesorem, lecz również terrorystą, a małżeństwo z nią było grą, dzięki której mógł dostać się do Ameryki, nie wzbudzając podejrzeń. Gdy Ehsaan domyśla się, że jego sekret wyszedł na jaw, więzi żonę w domu. Co zrobi Avantika, gdy znajdzie plany zamachu na samolot, którego jednym z  pasażerów będzie Riyaaz (Vivek Oberoi), amerykański dziennikarz?

Jestem zachwycona tym filmem. Wspaniałe role Saif'a, Kareeny i Vivek'a. Podobało mi się bardzo to, że zostały przedstawione dwie strony islamu. Cieszyło mnie, że reżyser nie umieścił typowych teledysków dla Bollywood tylko liryczne piosenki w tle

Ostatnio edytowany przez Monishka (2010-05-29 14:20:48)

http://i54.tinypic.com/2dgw1oj.jpg

Stopka forum

RSS